نكاتي مهم براي خوردن افطار در ماه مبارك رمضان براي مسلمانان
نكاتي مهم براي خوردن افطار
تعريف افطار : به وعده شامگاهي مسلمانان كه در ماه رمضان و در پي گفتن اذان صرف ميشود گفته ميشود. افطار به معناي گشادن روزه نيز است. گاهي اوقات مسلمانان عمل افطار را به صورت دستهجمعي انجام ميدهند. افطار بلافاصله پس از اذان مغرب انجام ميشود و در آن معمولاً از خرما براي بازكردن روزه استفاده ميكنند.
سنت موقع افطار
سنت بر اين است كه روزه داران هر شام بر سر سفره افطار گرد هم آيند و پس از طلب قبولي روزه دعا كنند : بسم الله ؛ اللهم لك صمنا و علي رزقك افطرنا فتقبله منا انك انت السميع العليم. و سپس روزه خود را با روزي حلال و پاكيزه باز مي كنند و پسنديده است افطار با خرما يا آب گرم (يا چاي شيرين) يا رطب يا حلوا يا نبات و لبن باز شود.
بر سر سفره افطار ايراني انواع مخلفات مقوي و انرژي زا از جمله خرما با مغز گردو، حلوا، رنگينك، فرني، يخ در بهشت ، باميه، شله زرد، شير برنج، كاچي، زولبيا، مسقطي و انواع آش : آش رشته، آش شله قلمكار وجود دارد.
خرما، كاچي، پنير، سبزي جات، صيفي جات آب پز(گل كلم- كرفس- فلفل سبز – كلم بروكلي- نخود فرنگي- پياز- سير – هويج)، ، سيب زميني آب پز، حلوا ارده و عسل ، ميوه جات (به استثناي انگور- خربزه – طالبي – هندوانه)، فرني، سوپ و آش جات (مرغ، جو، گوشت، حبوبات، سبزي، صيفي جات، غلات، برنج، شله زرد ) ، مقدار كم گردو ، شير برنج، آب به ميزان بسيار كم ، كشمش، توت ، كره و عسل، خامه و عسل، بادام له شده و عسل، تخم مرغ فقط بصورت آب پز عسلي.